Таг Архива: Украина

Su-27/30 Flankers на Primorko-Akhtarsk воздухопловната база

Сателитски снимки заробени во март 22, 2014 покажува осум Su-27/30 Flankers на Primorko-Akhtarsk воздухопловната база во јужниот дел на Русија. Овие единици наводно може да се користи во каква било воена акција против Украина.

18

 

Украина scrambles Су-27

Руски воени авиони, наводно, двапати го прекршија воздушниот простор на Украина во текот на Црното Море во текот на ноќта, Новинската агенција Интерфакс, цитирајќи го Министерството за одбрана како вели во понеделник.

Тоа изјави дека Украина воздушните сили го испомешани на Сухој СУ-27 пресретнувачи авиони и спречи било “провокативни акции” но не откри други детали.