Евиденција

На Сухој СУ-27 авиони и тоа е деривати во моментов се одржи 26 ФАИ регистрирани светски рекорди.

FAI Рекорд на број на фајлови #11944 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: Ц-1k (Landplanes: полетување тежина 25 000 да 35 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 1 000 км без товар
Перформанси: 1 718 км / ч
Датум: 2005-08-30
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Анатолиј Kvochur (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11945 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: Ц-1k (Landplanes: полетување тежина 25 000 да 35 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 1 000 км со 1 000 кг товар
Перформанси: 1 718 км / ч
Датум: 2005-08-30
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Анатолиј Kvochur (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11946 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1J (Landplanes: полетување тежина 20 000 да 25 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 100 км без товар
Перформанси: 1 665 км / ч
Датум: 2005-08-29
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Александар Павлов (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11875 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1J (Landplanes: полетување тежина 20 000 да 25 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Најголемата товар врши до висина од 2 000 м
Перформанси: 7 002 кг
Датум: 2005-08-24
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Анатолиј Kvochur (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11872 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1J (Landplanes: полетување тежина 20 000 да 25 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 1 000 км без товар
Перформанси: 1 717 км / ч
Датум: 2005-08-21
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Анатолиј Kvochur (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11846 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1J (Landplanes: полетување тежина 20 000 да 25 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 2 000 км без товар
Перформанси: 1 126 км / ч
Датум: 2005-08-20
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Анатолиј Kvochur (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11845 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1J (Landplanes: полетување тежина 20 000 да 25 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 500 км без товар
Перформанси: 1 904 км / ч
Датум: 2005-08-19
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Леонид Chikunov (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #11838 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1i (Landplanes: полетување тежина 16 000 да 20 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Забрза во текот на еден затворен круг на 100 км без товар
Перформанси: 1 508 км / ч
Датум: 2005-08-17
Се разбира / Локација: Ramenskoye (Русија)
Тужителот Александар Павлов (Руски)
Авион: Сухој СУ 27 (595)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #6215 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1л (Landplanes: полетување тежина 35 000 да 45 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Надморска височина со 5 000 кг товар
Перформанси: 14 727 метри
Датум: 1999-07-28
Се разбира / Локација: Akhtubinsk аеродром (Русија)
Тужителот Игор Votinzev (Руски)
Екипажот Alexandre GAIVORONSKY (Русија)
Авион: Сухој СУ 32 FN (66.003)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #6234 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: Ц-1k (Landplanes: полетување тежина 25 000 да 35 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Надморска височина со 5 000 кг товар
Перформанси: 15 063 метри
Датум: 1999-08-03
Се разбира / Локација: Akhtubinsk аеродром (Русија)
Тужителот Вјачеслав Petrucha (Руски)
Екипажот Александар OSHCHEPKOV (Русија)
Авион: Сухој СУ 32 FN (66.003)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #735 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1i (Landplanes: полетување тежина 16 000 да 20 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Надморска височина со 1 000 кг товар
Перформанси: 22 250 м
Датум: 1993-05-20
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (Руски)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #8702 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1i (Landplanes: полетување тежина 16 000 да 20 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Надморска височина со 1 000 кг товар
Перформанси: 22 250 м
Датум: 1993-05-20
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (Руски)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #737 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1i (Landplanes: полетување тежина 16 000 да 20 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 15 000 м
Перформанси: 2 мин 6s
Датум: 1993-05-20
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (Руски)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #8704 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1i (Landplanes: полетување тежина 16 000 да 20 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 15 000 м
Перформанси: 2 мин 6s
Датум: 1993-05-20
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (Руски)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #738 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1i (Landplanes: полетување тежина 16 000 да 20 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време да се искачи на 15 000 метри со 1 000 кг товар
Перформанси: 2 мин 6s
Датум: 1993-05-20
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (Руски)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #3760 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 3 000 м
Перформанси: 25.37Кликнете ОК
Датум: 1986-10-27
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #8525 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време да се искачи на 15 000 метри со 1 000 кг товар
Перформанси: 1 мин 21.71s
Датум: 1990-03-29
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Виктор C. Pugachev (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #1587 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време да се искачи на 9 000 метри со 1 000 кг товар
Перформанси: 48Кликнете ОК
Датум: 1988-05-17
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Олег Tsoy (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #1588 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време да се искачи на 12 000 метри со 1 000 кг товар
Перформанси: 59Кликнете ОК
Датум: 1988-05-17
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Олег Tsoy (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #1586 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време да се искачи на 3 000 метри со 1 000 кг товар
Перформанси: 28Кликнете ОК
Датум: 1988-05-17
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Олег Tsoy (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #1585 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време да се искачи на 6 000 метри со 1 000 кг товар
Перформанси: 38Кликнете ОК
Датум: 1988-04-19
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (Русија)
Тужителот Олег Tsoy (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #9097 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 15 000 м
Перформанси: 1 мин 10 ДИК
Датум: 1988-03-23
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Николај Sadovnikov (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #3767 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 9 000 м
Перформанси: 44.18Кликнете ОК
Датум: 1987-03-10
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Николај Sadovnikov (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #3768 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 12 000 м
Перформанси: 55.54Кликнете ОК
Датум: 1987-03-10
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Николај Sadovnikov (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

АИ датотеката Рекорден број #3761 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 6 000 м
Перформанси: 37.05Кликнете ОК
Датум: 1986-11-15
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

FAI Рекорд на број на фајлови #3760 [Кликни за да се провери]

Статус: Ратификувани тековната евиденција
Регионот: Свет
Класа: C (Powered Авиони)
Под-класа: C-1Х (Landplanes: полетување тежина 12 000 да 16 000 кг)
Категорија: Не е применливо
Група: 3 : турбо-авион
Тип на евиденција: Време за да се искачи на висина од 3 000 м
Перформанси: 25.37Кликнете ОК
Датум: 1986-10-27
Се разбира / Локација: Podmoskovnoe (СССР)
Тужителот Виктор Г. Pugachev (УРС)
Авион: Сухој P-42 (Модифицирани SU-27)
Мотори: 2 Lyulka АЛ-31F

Нема понатамошни записи.

 

 

Немојте да ги следите на овој линк или ќе бидат забранети од страницата!