Оператори

Сухој СУ-27 варијанти и деривати во моментов опремување на воздушни сили и морнарица Air сили на 15 земји.

roundel_algeria_100x50 Algeria

Оператор Алжирски воздухопловната
SU-30MKA 44
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_angola_100x50 Angola

Оператор Националниот воздухопловната на Ангола
SU-27s 6
Су-27UB 1
SU-30k 18 (кое не е заверено)
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_china_100x50 People’s Republic of China

Оператор People’s Liberation Army Air Force (PLAAF)
SU-27SK, SU-27UBK 76
SU-30MKK 76
SU-30MK2 23
J-11A, J-11B 140
J-16 ?
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_eritrea_100x50 Eritrea

Оператор Еритреја воздухопловната
SU-27SK 14
SU-27UBK 2
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_ethiopia_100x50 Ethiopia

Оператор Етиопија Air Force
Су-27 4
SU-27SK 8

roundel_india_100x50 India

Оператор Индиски воздухопловни Froce (BVS)
SU-30MKI 194 (+78 по налог)
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_indonesia_100x50 Индонезија

Оператор Индонезиски воздух Froce (TNIAU)
SU-27SK, SU-27SKM 5
SU-30MK, SU-30MK2 11
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_kazahkstan_100x50 Kazakhstan

Оператор Казахстан воздухопловната
Су-27, Су-27UB 26
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_malaysia_100x50 Malaysia

Оператор Кралската Малезија воздухопловната (RMAF)
SU-30MKM 18
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_russia_100x50 Русија

Оператор Руското воено воздухопловство (Воздухопловните)
Су-27 варијанти 225
Су-30 варијанти 76
Су-34 40
SU-35s 34
SU-PAK ФА 3
Последен пат ажурирани Февруари 2014
Оператор Руската морнарица (AVMF)
Су-33 225
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_uganda_100x50 Uganda

Оператор Уганда воздухопловната
SU-30MK2 6
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_ukraine_100x50 Украина

Оператор Украински воздухопловната (ЕПС)
Су-27 варијанти 42 (16 во полна борбена готовност)
Последен пат ажурирани Февруари 2014

Узбекистан,

Оператор Узбекистан, воздухопловните сили
Су-27 варијанти 25 или 34 (кое не е заверено)
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_venezuela_100x50 Venezuela

Оператор Венецуела воздухопловната
SU-30MK2 24
Последен пат ажурирани Февруари 2014

roundel_vietnam_100x50 Vietnam

Оператор Vietnam People’s Air Force (VPAF)
SU-27SK 4
SU-27UBK 3
SU-27SKM 1
SU-27PU 2
SU-30MK 4
SU-30MK2V 20
Последен пат ажурирани Февруари 2014

 

Немојте да ги следите на овој линк или ќе бидат забранети од страницата!