Белорусија Модернизација Су-27 типови на авионите

Минск-Белорусија ќе поправка и надградба на своите Су-27 авиони, кои биле затворени, Претседателот на Државната воено-индустрискиот комитет Сергеј Hurulev рече тука Петок.

На предлог на белорускиот претседател Александар Лукашенко, Министерството за одбрана одлучи да се надополни деактивираните Су- 27 со следните продолжување на нивната услуга живот, Ксинхуа објави.

Hurulev рече дека е можно да им овозможат на овие борбени авиони со напредни Авионика и up-to-date оружје и опрема за заштита.

Во август 2013, Министерот за одбрана, Јуриј Zhadobin за медиумите изјави дека Су-27 биле повлечени од служба во Белорусија.

Претседателот на Белорусија подоцна предложи да се зачува овие авиони за одреден период на закана, без оглед на цената.

Остави Одговори

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *